Şef Bıçakları

DENİZLİ’NİN Yatağan kasabasında yatağan babanın yadigarı olarak devam eden demircilik sanatı günümüze kadar gelmiştir. Bıçakçılık sanatı gelişmiş ve  bıçak,balta, makas, kırklık, saban demiri, çakı, tahra ve pala gibi iş aletleri günümüzde de  halen yapılmakta. Ülkemizin her yerine gönderilerek, Yatağan insanının tarihten beri süregelen ata sanatı ve maden sanatındaki yaratıcılığı tanıtılmakta. Yatağan adıyla özdeşleşen palalar, literatüre “Yatağan” olarak girmiştir. XIII. Yüzyılın başlarında Osman Gazi’nin askerleri de, kendi sanatkârları tarafından imal edilerek, erleri tarafından kılıç yerine kullanılmıştır. Türkiye’nin her yerinde Yatağan palası adını taşımaktadır.

Yatağan Bıçakları:

Yatağan’da yüzyıllara dayanan demircilik sanatı az çok eskiyi andırmaktadır. Neticede demircilik mesleği günümüzde de tamamen değişmemiş, ileri düzeyde makineleşmeyle birlikte gelişme göstermiştir. Bıçak yapımına geçmeden önce, Yatağan’da geleneksel yöntemlere göre üretilen bıçak malzemelerini sıralarsak; Bunlar; demir, çekiçler, örs, mengene,meşin körük ocağı, suntıraç, kalıp, keçe, zımpara taşı, keser, kıskaç, bileği taşı, çark meşin körük ocağı, suntıraç, kalıp, keçe, zımpara taşı, aşkı takımı, kömür, zeytinyağı, kemik, tel, delgi, keski, törpü, eğe, mühür, kaz zağı, tığ, saplık usturası, saplık demirinden meydana gelmektedir. Yatağanda hala kılıç ve bıçak imalatı yapılmaktadır.. www.bicakmarket.com sitesi online satışta Yatağanın öncü firmalarındandır. Bıçak ve Kılıç çeşitlerimiz bulunmaktadır.

Börek Bıçakları, Dekor Bıçakları, Döner Bıçakları, Ekmek Bıçağı, Kemik Sıyırma Bıçakları, Kurban Bıçakları,Meyve Bıçakları, Mutfak Bıçakları, Pide & Kokareç Kesme Bıçağı, Sebze Bıçağı, Şef Bıçakları, Teneke Açma Bıçağı