Dekora Göre Parke Seçimi Nasıl Olmalı

DEKORA GÖRE PARKE SEÇİMİ NASIL OLMALI
DEKORA GÖRE PARKE SEÇİMİ NASIL OLMALI

Ev ve mobilya dekorasyonu olmazsa olması duvarlar kadar etkili olan bir diğer detayda parke’lerdir.
Fakat; rengine vurulup da dekore ettiğiniz ya da kiralık evde önceden döşenmiş olan parkelerin evdeki diğer mobilyalarla uyumu, evin tüm atmosferini değiştirmektedir.
Bu yüzden parkenizin rengine göre evinizdeki diğer yüzeylerin ve mobilyaların rengini seçmek önemli bir detaydır.
Pastel Görünüm:
Hafif griye dönük, açık tonlar yani bej , ladin gibi bir parkeniz varsa evinizdeki diğer unsurları da bu renge yakın tonlarda dekore ederek yumuşak geçişli tonlarla stil yaratabilirsiniz.
Uçuk pembe duvar renginin yoğun olduğu ve camın ağırlıkta olduğu yüzeyler, aynalar ve açık renkli mobilyalar mükemmel bir bütünlük sağlayacaktır.
Kontrast Ve Zıtlıklar
Son dönemin en popüler parke renklerinden; Beyaz renkli parkeler bulunulan mekanı olduğundan daha geniş gösteren bu renk, koyu renk mobilyalarla kombinlendiğinde kontrast bir stil yaratır… Duvarları ve parkeleri beyaz ton seçip koltuklarınızı gri, lacivert, siyah gibi renklerde tercih ederek Kontrast zıtlıklar yaratarak zevkli Bir görünüm elde edebilirsiniz.
Doğadan Gelen Doğallık Atmosferi
Evlere en çok yakışan parke renklerinden biri de çam ağacından elde edilen ürünlerdir.
Bu tip parkelerinizi açık renk mobilyalarla bütünleşmesi Beyaz duvar yada taş rengi keten kumaşlar ve masif ahşap mobilyalar ve bolca yeşillikle iç açıcı bir stil elde elde etmek hiçte imkansız değil…
Sıcak Rüzgar
Açık kahve tonlarından elde edilen allegro gibi bir parke rengine sahipseniz turkuaz ve yeşilin açık tonları ile sıcacık bir atmosfer yaratabilir.. Açık kahve mobilyalar üzerine atacağınız turkuaz yastıklarla yumuşak geçişli ve uyumlu bir görünüm elde edebilirsiniz.
Sofistik Kızıllar
Parkeleri içinde kızıllıklar barındıran ceviz gibi tonlara sahip bunu gri ve gümüş tonları ile kombinleyerek zarif bir şıklık yaratabilir.. Özellikle kemik rengi, kum beji gibi tonlar, aynalar ya da gümüş şamdanlar, mekânda sofistike bir görünüm elde edebilirsiniz.
Kahve Tonlar
Venge gibi kahvenin siyaha dönük tonlarında dekorasyon konusunda biraz sınırlı olduğunuzu düşünebilirsiniz. Fakat Koyu renklerin mekanı biraz daha ufak gösterdiği bilinir. Bu etkiyi kırmak için duvarda açık renklere yer vererek . Vizon, sütlü kahve, kum beji gibi renklerde mobilyalarla mekanı genişletebilir yeşil yapraklı bitkilere yer vererek daha canlı bir atmosfer geçişleri yaratabilirsiniz.

Birbirinden şık parke modelleri için yener laminat parke ile irtibata geçebilirsiniz.